PREBIOTIC-PACKED FLATBREAD

Dags att uppgradera dina smörgåsar med prebiotikafyllda potatisflatbröd! Detta enkla, veganska och glutenfria flatbröd kommer att hålla dig igång och energisk för aktiviteter och träningspass hela dagen.

Idrottare har ett särskilt behov av att hålla energinivåerna stabila hela dagen för att optimera både träning och återhämtning. Detta skapar en extra utmaning för att äta, särskilt om ens liv är hårt schemalagt. Det är viktigt att äta regelbundet och varierat samt undvika långa pauser mellan måltider och blodsockerfall. Som tur är finns det många bra alternativ för hälsosamma och mättande mellanmål. Vårt flatbröd är definitivt ett av dem! Smörgåsar är ett bra och lättvarierat sätt att fylla på energin och hålla sig energisk var som helst och när som helst. Slå bara ihop det på morgonen och ät när hungern börjar sätta in.

Genom att välja ett näringsrikt bröd som bas kan du enkelt ge din måltid mer kvalitet. Detta flatbröd är gjort på potatis och havre, vilket gör det till ett hälsosammare val jämfört med vanligt vitt bröd. Potatis och havre är låg-FODMAP och skonsamma mot magen för att säkerställa magkomfort. Potatisen i detta recept är kokt och kyld, vilket gör den rik på resistent stärkelse, vilket är en prebiotika som tolereras väl av personer med känslig tarm. Dessa flatbrödsmackor är ett utmärkt sätt att ladda med lite resistent stärkelse före ett träningspass eller till och med på frukosten före en tävling. Eftersom de har en fin mjuk konsistens och len smak kan dessa flatbröd också ätas helt naturella. Ännu enklare mellanmål, eller hur?

Potatisflatbröd (veganskt, glutenfritt, låg-FODMAP)

  • 800 g potatis
  • 3 dl mandelmjölk (eller annan vegetabilisk mjölk)

  • 4 dl havremjöl

  • 2 msk olja

  • 1 tsk salt

Tvätta potatisen och skär den i bitar. Koka i kokande vatten tills potatisen är mjuk. Mosa till en puré. Tillsätt mandelmjölk till potatispurén för att få en mjuk och krämig konsistens. Tillsätt havremjöl, salt och olja och blanda väl. Bred ut blandningen på en bakplåt och gör några hål med en gaffel. Grädda i ugnen på 250°C i 20 minuter tills den är gyllenbrun. Ta ut från bakplåten och låt svalna.

Genomsnittligt näringsvärde per 100 g

Energi 411 kJ / 97 kcal

Fett 3 g

Varav mättat fett 0 g

Kolhydrater 14 g

Varav sockerarter 2 g

Kostfiber 2 g

Protein 3 g

 



Suosituimmat tuotteet nyt

Jollos Vauhtikarkki Lauri Markkanen Päärynä Lime

Jollos Vauhtikarkki Lauri Markkanen Päärynä Lime

Hinta Alkaen 39 kr
Hinta Alennushinta Alkaen 39 kr
Osta heti
Jollos 8 maun lajitelma

Jollos 8 maun lajitelma

Hinta 307 kr
Hinta Alennushinta 307 kr
Osta heti
Korkeaenerginen urheilujuoma

Korkeaenerginen urheilujuoma

Hinta 222 kr
Hinta Alennushinta 222 kr
Osta heti
Nosht Palkkari

Nosht Palkkari

Hinta 222 kr
Hinta Alennushinta 222 kr
Osta heti
Nosht Urheilujuoma

Nosht Urheilujuoma

Hinta 167 kr
Hinta Alennushinta 167 kr
Osta heti
Jollos Kuukauden maku

Jollos Kuukauden maku

Hinta 39 kr
Hinta Alennushinta 39 kr
Osta heti
Juoksulippis

Juoksulippis

Hinta 222 kr
Hinta Alennushinta 222 kr
Saatavilla Gul
Osta heti
Kaloriton urheilujuoma poretabletti
Ale
Ale

Kaloriton urheilujuoma poretabletti

Hinta 425 kr
Hinta 531 kr Alennushinta 425 kr
Osta heti
Kaloriton urheilujuoma poretabletti

Kaloriton urheilujuoma poretabletti

Hinta 89 kr
Hinta Alennushinta 89 kr
Osta heti
Jollos Vauhtikarkki - laatikko (15x52g)
Ale
Ale

Jollos Vauhtikarkki - laatikko (15x52g)

Hinta 518 kr
Hinta 576 kr Alennushinta 518 kr
Osta heti
Jollos Vauhtikarkki - yksittäinen (1x52g)

Jollos Vauhtikarkki - yksittäinen (1x52g)

Hinta 39 kr
Hinta Alennushinta 39 kr
Osta heti