Dessa enkla, proteinrika bars är det perfekta mellanmålet på en hektisk dag eller när du är ute i skogen. Du kan förvara bars i kylskåpet eller frysa in dem, så det lönar sig att göra en större sats!
Receptet är 100 % veganskt, glutenfritt och passar för en låg-FODMAP-kost. Recept av Saara Atula .

Proteinbars med jordnötschoklad
8 bars Bas
 1 dl mandelmjöl
 ½ dl havremjöl
 1½ skopor Nosht Nut Protein
 ½ dl jordnötssmör
 1 dl lönnsirap
 2 matskedar mandel- eller havremjölk
 Fyllning
 2/3 dl jordnötssmör (krispigt)
 ½ dl lönnsirap
 2 matskedar helt rörsocker (tillsätt efter smak)
 1 matsked mandel- eller havremjölk
 2 msk smält kokosolja (ej nödvändigt men gör fyllningen mjukare)
 2 matskedar rostade saltade jordnötter
 Garnering:
 ca 50 g (vegansk) mörk choklad
 Malda saltade jordnötter
Blanda ingredienserna till basen. Tillsätt mandel- eller havremjölk så att smeten är lätt att forma. Gör en 1 cm tjock rektangel ovanpå en bakplåt.
 Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål. Fördela jämnt över botten. Ställ in i frysen i en halvtimme så att chokladtoppingen stelnar snabbare och bättre.
Smält chokladen till exempel i mikrovågsugnen: hacka chokladen i en skål och ställ in i mikrovågsugnen i 30 sekunder åt gången, blanda under tiden och fortsätt tills den smält. Gör chokladremsor på chokladkakorna eller doppa dem i choklad (helt eller halvvägs). Strö snabbt över lite hackade saltade jordnötter innan chokladen stelnar.
Förvara svalt. Du kan förvara dem i kylskåpet i ett par veckor eller ett par månader i frysen.
 
      










